Het verhaal van Continental

Echt porseleinen servies is zo mooi en van zo’n goede kwaliteit, waarom is het zo duur?

Een veel voorkomende vraag die ik tegenwoordig hoor. We willen de beste kwaliteit, uniek en ook het liefst zo goedkoop mogelijk. We moeten niet vergeten waar het product vandaan komt en wat er voor de aankoop allemaal aan is gesleuteld.

Ik hoor je denken, oké daar heb je een punt, wat is dit dan?

Bekijk onderstaande afbeelding. Deze foto heeft niet alleen het verhaal van een gepassioneerde kok of fotograaf, nee het servies alleen heeft genoeg te vertellen. Dus lees verder…

Materiaal 

Voordat we overgaan op waar het bord gemaakt wordt, eerst even stilstaan bij waar porselein vandaan komt en hoe dit wordt gemaakt. Porselein is een Chineese uitvinding, het is een specifieke vorm van keramiek samengesteld uit kaolien, kwarts en een veldspaat dit allen is gebakken op een hoge tempratuur. Het samengevoegde materiaal wordt hard, doorschijnend, niet poreus en klinkt helder als je er tegenaan tikt. Dit wordt porselein genoemd, het product verkleurt nauwelijks als het al meerdere keren bij jou door de vaatwasser is geweest. 

Afrika

Ondanks dat het porselein is uitgevonden in China wordt er ook in Afrika veel mee gewerkt. Afrika staat bekend om hun goede kwaliteit porselein, dit komt omdat zij buiten de hiervoor genoemde materialen ook aluminium toevoegen. Hieruit ontstaat een perfecte hardheid en zorgt voor een uitstekende duurzaamheid, hoe?. Het toevoegen van aluminium maakt het servies extra stevig en kan goed tegen een stootje. Het servies gaat dan veel langer mee als het servies wat van aardwerk is gemaakt. De kleur gaat langer mee, het glazuur en het tegen een stootje kunnen zorgt ervoor dat dit een langere levensduur heeft. Een bekend merk ontstaan uit Afrika is Continental en momenteel is het merk razend populair in Nederland. Het merk is door de duurzaamheid ook erg populair onder de horecaondernemers. 

Uniek

Wat maakt het bord uniek? Het bord wordt met de hand gemaakt en bewerkt. Tijdens het aanbrengen van de kleuren en het design, in dit geval de spikkels worden met de hand erop gezet.

Deze manier van bewerken zorgt ervoor dat elk bord uniek is en het niet exact hetzelfde bord is. Je zult altijd andere borden hebben als de buurvrouw, ook wel fijn om te weten, toch? We willen tenslotte allemaal als uniek gezien worden en het liefst ook iets hebben wat een ander niet heeft. Zo’n hand bewerkt bord is dan helemaal ideaal niet waar? Ieder bord heeft een eigen manier van bewerken en een eigen verhaal best leuk om bij stil te staan vind je ook niet?
Meer zien van deze unieke series? Kijk op onze site of hou onze Facebook en Instagram in te gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *